Dagbesteding

Lijkt het je leuk om van je hobby je werk te maken?

Wij werken samen met Maatwurk Ondersteuning en hierdoor kunnen wij dagbestedingsplaatsen aanbieden.

 

Welke werkzaamheden zijn er?

Wij bieden diverse activiteiten zoals,

 

Winkel:

winkelwerkzaamheden, zoals prijzen en aanvullen van de schappen,

Klanten helpen, producten maken, aasvissen vangen en verpakken, schoonmaken en inrichten.

 

'T Skoatterlân:

20.000m2 weiland in onderhoud dus, grasmaaien, afrasteringen plaatsen en onderhouden, timmerwerkzaamheden onderhoud in de groentetuin en natuurlijk dierverzorging.

Alpaca's, varkens, kippen, honden, konijnen, loopeenden, geitjes, paardje  en meerdere poezen

 

 

 

 

 

 

 

 


Wat houdt dagbesteding bij HSC Arnold precies in?

HSC Arnold en Maatwurk Ondersteuning bieden dagbesteding aan een kleine groep mensen. Dit houdt in dat je samen met een aantal cliënten en een begeleider werkzaamheden verricht die hengelsport-gerelateerd zijn. Er is altijd professionele begeleiding aanwezig om je te ondersteunen.

 

Samen met jou maken wij een plan waarin jouw wensen en doelen zijn vastgelegd en de wijze waarop je ondersteuning krijgt. De begeleiding richt zich op de vaardigheden die je nodig hebt om te kunnen (samen)werken.

 

Vervoer

Wanneer het je niet lukt om zelfstandig te komen, dan zorgen wij voor vervoer.

 


Maatwurk Ondersteuning

Breed aanbod met een persoonlijke aanpak

Wij vinden het belangrijk dat mensen met een beperking alle ondersteuning en mogelijkheden krijgen om hun dag op een zinvolle wijze te besteden.

 

Maatwurk Ondersteuning heeft hiervoor een breed dagbestedingsaanbod ontwikkeld. De organisatie van deze dagbesteding is erop gericht mensen met een verschillende ernst van beperking een passend aanbod te kunnen doen.

 

Wij zijn gespecialiseerd in het ondersteunen van mensen met een verstandelijke beperking, Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), een beperking in het autistisch spectrum (PDD-NOS) en mensen met een psychische beperking. Het aanbod varieert van belevingsgerichte activiteiten tot het ontwikkelen van arbeidsvaardigheden.

 

Naast samenwerking met HSC Arnold biedt Maatwurk Ondersteuning dagbesteding in Gorredijk en werken ze samen met de Buurtsuper in Oudeschoot. Begeleid Werken is mogelijk op diverse locaties in Zuidoost Friesland.

 

Werken en ontwikkelen

Doordat de verschillende dagbestedingsprojecten goed op elkaar aansluiten, kunnen de cliënten zich blijven ontwikkelen en gemakkelijk doorstromen naar een andere vorm van dagbesteding of Begeleid Werken. Ook organiseert Maatwurk Ondersteuning met enige regelmaat vakgerichte cursussen, waarbij een landelijk erkend getuigschrift behaald kan worden.